X

اخبار و مقالات

پولشویی چیست
SuperUser Account
/ دسته ها: اخبار, مقالات

پولشویی چیست

نحوه پولشویی

 

پولشویی چیست؟

«پولشویی» به کلام ساده عبارت است از «بازگشت قانونی درامد حاصله از فعالیتهای غیر قانونی به چرخه اقتصاد»

 

هر نوع عمل یا اقدام به عمل برای مخفی کردن یا تغییر ظاهر هویت عواید نامشروع به طوری که وانمود شود از منابع نامرئی سرچشمه گرفته است، پولشویی گویند.

این اعمال زمانی اتفاق می‌افتد که درآمدهای کسب شده توجیه قانونی نداشته و برای این که از حالت غیرقانونی خارج شوند و شکل پول‌های معمول را به خود بگیرند، بوسیله پولشویی، تطهیر می‌شوند.

 

نحوه ی پولشویی:

تطهیر پول روشهای پیچیده و متنوعی دارد. این شیوه ها به عواملی چون نوع خلاف انجام شده، سیستم اقتصادی، قوانین و مقررات کشوری که در آنجا خلاف صورت گرفته است و مقررات کشوری که پول در آنجا تطـــــهیر می‌شود بستگی دارد.

فرایند پولشویی شامل سه مرحله ی زیر است

 

1.جايگذاري: این مرحله در پولشویی حساس ترین مرحله است. در این مرحله باید پول را وارد یک موسسه قانونی کنند.

این مرحله از نظر پولشویان خطرناکترین و از نظر ماموران مبارزه با پولشویی راحت ترین مرحله است

 

2. .لایه‌گذاری یا پوشش دادن: مرحله لایه‌گذاری که پیچیده‌ترین مرحله فعالیت پولشویی است. هدف این مرحله آن است که این پول کثیف از منبع و منشأ اولیه آن کاملا جدا شود.. پنهان کردن سرمنشا ذخایر مالی این پول از طریق روش‌هایی پیچیده و اجرای تراکنش‌های مختلف به حساب‌های متعدد دیگر منتقل می‌شود که  غالبا شامل نقل و انتقالات بین‌المللی وجوه است. و در نهایت، این پول که با نقل و انتقال‌های فراوان، عادی جلوه داده شده، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

3.درهم‌آمیزی یا ادغام: مرحله ادغام یا درهم‌آمیزی، مرحله‌ای است که پول شسته‌شده به مجرم یا صاحب اصلی درآمد مجرمانه به شکل عواید و درآمد دارای منشأ مشروع برمی‌گرددبرای آن که سلسله مبادلات، شکل مشروع و قانونی به عواید مجرمانه بدهد، شکل مبادله بین شرکت‌های مختلف را به خود می‌گیرد که همگی تحت پوشش یک فرد یا تشکیلات مشغول به فعالیت هستند و فعالیت صوری آن‌ها صرفا برای رد گم کردن است. لازم به ذکر است که پولشویان برای این منظور از کشورهای بی‌ثبات و دارای فساد بالا با سیستم مالیاتی ضعیف استفاده می‌کنند.

 

 

مجازات جرم پولشویی:  بر مبنای ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی

 

  • استرداد درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم و منافع حاصل از این عواید. در صورت موجود نبودن، باید مثل یا قیمت آن ها، پرداخته شود. در صورتی که عواید و منافع حاصل از جرم، تبدیل به اموال دیگری شده باشند، همان اموال، ضبط خواهد شد.
  • جریمه نقدی، به میزان یک چهارم عواید حاصل از جرم در حق دولت
  • در خصوص کسانی که پس از ارتکاب به یک جرم دیگر، اقدام به پولشویی عواید حاصل از آن جرم نموده اند، علاوه بر مجازات جرم منشا، به مجازات پولشویی نیز محکوم خواهند شد.

 

نحوه شکایت از جرم پولشویی:

نحوه شکایت از جرم پولشویی، چنانچه به گزارش ضابطین قضایی نبوده و در صورتی که شاکی خصوصی، قصد انجام آن را داشته باشد، باید، مطابق مراحل زیر، صورت گیرد:

  • جمع آوری ادله اثبات، مبنی بر ارتکاب جرم پول شویی توسط فرد متهم
  • تنظیم شکواییه یا شکایت نامه مناسب، جهت شکایت از جرم اتفاق افتاده
  • داشتن مدارک هویتی
  • مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت شکواییه پولشویی

 

کلام آخرپولشویی پدیده‌ای بسیار پیچیده است و مبارزه با آن اصلا ساده نیست. به طور مشخص، مبارزه با پولشویی نیازمند همکاری و هماهنگی بخش مالی و بانکی از یک طرف، سازمان امور مالیاتی از طرف دیگر و تشکیلات قضایی و حقوقی یک کشور از طرف دیگر است. این پدیده، تبعات منفی زیادی بر پیکره اقتصادی جامعه به جای می‌گذارد و در صورت بی‌توجهی به آن می‌تواند سیاست‌های کلان اقتصادی و همچنین تخصیص بهینه منابع را به طور جدی مختل کند. در این مطلب سعی کردیم به هر آن چیزی که باید درباره پولشویی بدانید، بپردازیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. نظرات شما چراغ راه ماست.

مطلب قبلی سامانه مودیان
مطلب بعدی ثبت نام در درگاه ملی خدمات مالیات
Print
1419 رتبه بندی این مطلب:
5/0

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

نام شما
ایمیل شما
عنوان
پیام خود را وارد کنید ...
x

بر اساس اندازه کسب و کار خود انتخاب کنید

 

ERP
بهینه سازان

ویژه کسب و کارهای بزرگ

بهین سیستم
 

ویژه کسب کارهای متوسط

 

همیان سیستم
 

ویژه کسب کارهای کوچک

    
دی ان ان